Ветроходни курсове

Стартират курсове за управление на ветроходна яхта в Бургас. Основната ценност на тези курсове не е, че са на български, нито че са в България, нито че са значително по-евтини от тези, които ще ви донесат RYA сертификат. Ключовите думички, които ще привлекат вниманието на всеки поне малко запознат с българската ветроходна реалност, са „Михаил Копанов“.

Бате Мишо, както го наричат много от познатите ни ветроходци, е най-титулуваната фигура в този спорт в България,състезател на Яхт-клуб "Порт Бургас" и е със стаж от над 40 години. Носител е на много отличия, купи и медали от различни ветроходни състезания, като у нас е критерий за сравнение в не един ветроходен клас. На международната сцена също е състезател, с когото трябва да се съобразяват и най-силните. Казано накратко – говори езика на вятъра, вълните и ветрилата и е готов да ви го предаде с присъщия си тих и скромен маниер, който вероятно ще ви изненада след тази визитка.

Михаил Копанов ще води курсовете на напълно оборудвана във ветроходно и мореходно отношение яхта Дюфур 28. Ще учите работа с грот, геноа и спинакер, пускане и вдигане на котва, приставане и отплаване. Яхтата разполага с койки за комфортно спане на 5 души, разположени в носова каюта и общото помещение. Има тоалетна и външен, палубен душ. Разполага с хладилна кутия.

Стартираме с възможности за двудневен (уикенд) курс и петдневен такъв.

Директен телефон с Михаил Копанов: +359 897 988059

За контакти: office@yachtclubportbourgas.org